Premiera mondială a noii compoziţii semnată de Arvo Pärt la Nargenfestival Arvo Pärt Days

„Ruga“ semnată de Arvo Pärt, făcînd parte din „Kanon Pokajanen“, va putea fi ascultată în premieră mondială în perioada 7, 8 și 11 septembrie la Viljandi, Tartu și Tallinn în cadrul Nargenfestival Arvo Pärt Days.
„Ruga“ făcînd parte din „Kanon Pokajanen“, pentru cor și orchestră de corzi este noua versiune semnată de Arvo Pärt pentru ultima parte a „Kanon Pokajanen“, ce are la bază Canonul de pocăință al Bisericii Ortodoxe Ruse.
„Kanon Pokajanen“, o compoziţie de 90 de minute, a avut premiera mondială în Catedrala din Köln în 1998 fiind considerată una dintre cele mai importante compoziții corale semnate de Pärt.
La 20 de ani de la prima interpretare, la dorinţa dirijorului Tõnu Kaljuste, marele compozitor a refăcut ultima și cea mai lungă parte, Ruga.
„Ruga“ Canonului de Pocăinţă va fi interpretată de Corul de Cameră al Filarmonicii Estoniene, avîndu-l la pupitru pe Tõnu Kaljuste căruia i se va alătura Orchestra de Cameră din Tallinn.
„Ruga“ va fi inclusă, de asemenea, şi în seria de concerte programată pentru luna noiembrie în turneul Filamornicii din Statele Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation